28 12
發新話題

港式麻將攻城戰

港式麻將攻城戰

今個12月,齊齊攻陷四方圍城!成功攻城的玩家,可獲得「攻城大炮」或「攻城英雄勳章」!準備攻城啦!

參與遊戲:港式麻將
活動日期:2010年12月17日至12月23日,每天19:00至01:00
活動詳情:

齊齊進攻四方圍城

活動期間,於「攻城廳」遊戲場數達48次或以上,可獲得「攻城大炮」寵物一隻!

攻城大炮

(寵物、價值1000金幣)

攻城英雄勳章

活動期間,任何四日於「攻城廳」,每日有胡牌記錄5次或以上,可獲得「攻城英雄勳章」一枚!

攻城英雄勳章

(港式麻將專用、價值1000金幣)

「攻城廳」設定:

配桌條件

麻將金幣5,000以上

大廳設定

番數設定

4-13(更正)

金幣倍數設定

10倍

圈數

出手時間

其他

斷線多於5次無法配桌;麻將金幣不足1者將強制中止遊戲

抽成

贏金10%

注意事項:
1. 獎品將於12月30日維護時派發。
2. 是次活動並不提供戰績查詢功能,建議玩家可自行記錄每日戰績作參考。(於活動該日檢視個人角色資料)
3. 所有獎品皆為遊戲內之虛擬物品,不可兌換為現金。
4. 如GM懷疑玩家以任何不正常的玩法進行遊戲,玩家有機會被取消得獎資格及停權處理,敬請玩家留意!
5. 如有任何爭議,皆以戲谷之解釋和最終決定為準。
論壇管理員,逢星期六及紅日休假^^

請問點解蠃要抽10%? D分又唔係會分返比玩家,抽來做乜?唔明?完成活動只得價值$1000既章,好似有點兒那個......

引用:
原帖由 心觸妳心 於 2010-12-14 23:55 發表
請問點解蠃要抽10%? D分又唔係會分返比玩家,抽來做乜?唔明?完成活動只得價值$1000既章,好似有點兒那個......
因為得5000元既玩家可以博,,,,,,,,,輸左又唔洗比,,,,,赢左又可以走人.........假如佢打爆左,我地收既$$$$又唔足,扣埋10%.........揾你玩啦...

回復 3# 800 的帖子

跟本就係騙局

論壇管理員: 今日不是星期六及紅日,請回答.......

引用:
原帖由 心觸妳心 於 2010-12-15 20:56 發表
論壇管理員: 今日不是星期六及紅日,請回答.......   
戲谷趕客,要賤食玩家所有金幣

一如以住,戲谷仍然是"避而不答".......

引用:
原帖由 心觸妳心 於 2010-12-14 23:55 發表

引用:
原帖由 多情 於 16-12-2010 10:32 發表
戲谷趕客,要賤食玩家所有金幣
但有d玩家輸咗會買分/用點換分,咁谷戲咩賺多咗

引用:
我打過上戲谷問點解呢個活動要抽水,佢地話活動廳不嬲都係要抽水個喎....

引用:
原帖由 孤獨老人 於 2010-12-17 02:42 發表

我打過上戲谷問點解呢個活動要抽水,佢地話活動廳不嬲都係要抽水個喎....
係咩!!!!!!唔怪得越黎越少人玩戲谷.......

引用:
原帖由 孤獨老人 於 2010-12-17 02:42 發表

呢個我知道!但一路以來既活動都係需要爭更高名次或抽獎形式,而將抽左果10%分給得獎的玩家,例如:各公會戰,寶牌和其他爭排名的活動,印象中沒有呢d價值只得$1000既章但又要抽10%活動,如有請戲谷工作人員說明........謝謝!

引用:
原帖由 800 於 2010-12-17 05:44 發表

係咩!!!!!!唔怪得越黎越少人玩戲谷.......
正常!佢地公司既目標都係咁.....

引用:
原帖由 心觸妳心 於 2010-12-17 22:38 發表

正常!佢地公司既目標都係咁.....
想早d清盤,早d拎番d強積金......

普世歡騰賀聖誕呢個活動,我真係覺得抽15%水抽得好離譜呀,比果D禮物都唔值錢既,不過又要抽咁多.....

引用:
原帖由 孤獨老人 於 2010-12-18 03:11 發表
普世歡騰賀聖誕呢個活動,我真係覺得抽15%水抽得好離譜呀,比果D禮物都唔值錢既,不過又要抽咁多.....
想浪費玩家時間....

港牌打 50 幾場, 食 60 幾鋪, 輸左 10 萬
尋晚台牌打 10 幾場, 食 20 鋪, 輸 4 萬

引用:
原帖由 雷動九天 於 2010-12-18 09:59 發表
港牌打 50 幾場, 食 60 幾鋪, 輸左 10
尋晚台牌打 10 幾場, 食 20 鋪, 輸 4 萬
其中1半比佢地抽左,但抽左果d分又唔知佢地有乜用呢? 呢個活動只要稍為站在客戶果邊用腦想下,都冇理由會抽,佢地只要唔用活動廳形式而轉為任可麻雀廳便可,好似"成就系統"咁完全沒有廳限制就ok......

引用:
原帖由 心觸妳心 於 2010-12-18 16:48 發表

其中1半比佢地抽左,但抽左果d分又唔知佢地有乜用呢? 呢個活動只要稍為站在客戶果邊用腦想下,都冇理由會抽,佢地只要唔用活動廳形式而轉為任可麻雀廳便可,好似"成就系統"咁完全沒有廳限制就ok...... sm ...
因為免費....

港式麻將攻城戰<<<但呢個要收$$$$架...小心

28 12
發新話題